Digitaidot tarjottimelle

Valtionavustus aikuisten digitaalisten taitojen vahvistamiseen (Opetushallitus 2019-2020)

Hankekumppanit:
Auranlaakson kansalaisopisto, Auralan kansalaisopisto, Kaarinan kansalaisopisto, Lieto-opisto, Naantalin opisto, Paimion opisto, Saariston Kombi, Turun suomenkielinen työväenopisto ja Åbo Svenska Arbetarinstitut

Koordinoiva opisto:
Auralan kansalaisopisto

Kohderyhmä:
Yli 16-vuotiaat, aikuiset ja seniorit, jotka haluavat kehittää digitaitojaan, joilla on alhainen digiosaaminen tai jotka kokevat sen sellaiseksi.

Toiminta:
Opistojen yhteisen Digitaitotarjottimen opetus ja ohjauskokonaisuudet ovat hankeaikana maksutta tarjolla kaikille alueen asukkaille. Niiden tavoitteena on edistää kansalaisten digiyhteiskuntataitoja, vahvistaa ja mahdollistaa arjen asioinnin sujuvuus ja toisaalta uudistaa opistojen tietotekniikkaopetusta vastaamaan tulevaisuudessa yhä muuttuviin digitaitotarpeisiin.

Osallistuja voi valita tarjottimelta itselleen sopivan ohjauskokonaisuuden minkä tahansa opiston alueelta. Ilmoittautuminen järjestävään opistoon on välttämätöntä. Hanke tekee tiiviistä yhteistyötä kirjastojen ja yhdistysten kanssa. Opetuspaikkoina voivat olla opistojen lisäksi kylätalot, kirjastot ja muut erilaisten yhteistyökumppanien tilat. Suureen osaan opetusta osallistutaan omilla älypuhelimilla tai tablettitietokoneille. Ennen ilmoittautumista on hyvä tarkistaa opetuspaikassa tarvittavat välineet opintokokonaisuuden kuvauksesta.

Oppijalle on tarjolla opintojen ohjausta ja -neuvontaa, jonka avulla hänen on mahdollista rakentaa omaa osaamispolkuaan useamman opiston digitaidot opintotarjonnasta. Opintojen ohjausta ja neuvontaa tarjoavat mukana olevat opistot sekä hankekoordinaattori. Helpoiten yhtyden opinto-ohjaukseen saa jättämällä soittopyynnön yhteydenottolomakkeen kautta.

Projektikoordinaattori:
Minna Kuusisto, p. 050 316 7707
minna.kuusisto ( at ) aurala.fi