Älykästä viestittelyä i 9 t

Käytämme älypuhelimia kenties eniten viestittelyyn. Myös tabletilla viestittely yleistyy koko ajan. Voit lähettää viestejä yhdelle tuttavalle tai luoda ryhmiä vaikka perheen tai harrastuspiirin kesken. Viestejä voi kirjoittaa tai sanella. Voit myös lähettää videotervehdyksiä ja kuvaviestejä. Whatsapp on tämän hetken suosituimpia ohjelmia, mutta älylaitteessasi on myös omia ohjelmia viestittelyä varten. Kokeilemalla opimme!

Osallistuminen edellyttää oman älylaitteen peruskäytön hallintaa tai Digitaitotarjottimen Älylaite hallintaan -oppimiskokonaisuuden käymistä. Sinun pitää myös tunnistaa tai selvittää myös oman laitteesi käyttöjärjestelmä: Tässä ryhmässä työskennellään iPhonella tai iPadilla. Jos olet epävarma laitteestasi tai perustaidoistasi, ota yhteyttä opistoon ennen ilmoittautumista. Ilmoittaudu, ota oma älylaite mukaan. Muista ladata akku täyteen ennen tapaamisia.

Älykästä viestittelyä ja digimokat jakoon 5 t

Tuntuuko digimaailma hankalalta? Onko älylaitteesi sittenkin aivan älytön? Mokailutunnilla keskustellaan, jaetaan omia kokemuksia digimaailmasta ja saadaan vertaistukea toisilta osallistujilta. Kannustavassa ilmapiirissä on hyvä kertoa turhauttavista tilanteista ja epäonnistumisista älylaitteiden ja digisovellusten kanssa. 

Entä haluaisitko käyttää älypuhelimia kenties viestittelyyn? Myös tabletilla viestittely yleistyy koko ajan. Voit lähettää viestejä yhdelle tuttavalle tai luoda ryhmiä vaikka perheen tai harrastuspiirin kesken. Viestejä voi kirjoittaa tai sanella. Voit myös lähettää videotervehdyksiä ja kuvaviestejä. Whatsapp ontämän hetken suosituimpia ohjelmia, mutta moni muu toimii samalla tavoin. Kokeilemalla opimme!